Vuur
Gisteren geen reisverhaal gemaakt, want we hebben niet veel uitgevoerd... In Geilo een paar boodschappen gedaan en gekeken wat er in de omgeving te doen valt. Dat zijn vooral sportieve activiteiten: raften, kanovaren, abseilen etc. En natuurlijk heel veel wandelen. Er zijn heel veel paden uitgezet. We slaan het over, is niet te doen. We genieten van een rustig dagje in de zon en ik heb mijn tweede boek bijna uit. Als ik aan het koken ben blijkt de ingewikkelde kookplaat ineens veel harder te gaan dan verwacht en in no time staat het hele huisje onder de rook. Ik doe het keukenraam open en meteen staat er al iemand van het vakantiepark binnen om de brand te blussen. In het huisje was geen alarm afgegaan, maar bij de receptie kennelijk wel. Alleen een beetje damp.... De spekjes zijn in ieder geval goed uitgebakken...
Vandaag hebben we een autorit gedaan en een prachtig staafkerkje uit 1150 bekeken. Het originele houtwerk nog allemaal. Ze zetten het hout hier in een recept van teer en daardoor gaat het dus eeuwen mee. Zoals in zoveel dorpjes met een oude houten kerk staat er een nieuwere kerk vlak naast.
In een plaatsje verderop zien we wat gezellige winkeltjes en terrasjes. We pakken de rolstoel. Af en toe even flink duwen en bij een Konditori trakteren we onszelf. Lekker buiten, dat is voor Fred het beste te doen. Het is heerlijk warm in de zon en we lopen nog langs een paar van de winkeltjes. Dan is het weer genoeg.
Terug in Geilo gaan we voor de zekerheid tanken. Hier is een tankstation waarmee ik met mijn brandstofpas van mijn werk mag tanken. Als je geen brandstofpas hebt moet je eerst de kiosk in, vervolgens geef je aan hoeveel liter je precies wilt tanken en dan krijg je een code die je bij de pomp moet intoetsen. Ik kon gewoon 'vol' tanken, veel gemakkelijker: weet ik nou hoeveel liter er in gaat...., ik wil hem gewoon vol hebben. Ik weet niet of Centric betaalt of mijn nieuwe werkgever BCS, die ik nog helemaal niet ken. Het schijnt dat er een nieuwe arbeidsovereenkomst per post wordt verstuurd. Nou, we gaan het zien...
Daarna de route bekeken voor morgen en heerlijk in het zonnetje verder in mijn boek. Morgen vertrekken we naar Kaupanger, bij het Sognefjord.
Herken je verhaal over het alarm door rookontwikkeling. Gaat bij ons in het appartementencomplex ook voortdurend als iemand houd van lekker uitgebakken Spekjes.
En blijf gewoon tanken. wie er ook betaald, maak je daarover geen zorgen.
Succes en veel plezier op de volgende route.
Klinkt goed! Keuken princes ?
Nu lekker vakantie wie de benzine betaald zie je later wel?
Door omstandigheden nu je verhalen pas gelezen. Wij weten, uit ervaring, hoe het daar is en kunnen ons voorstellen hoe jullie genieten. We genieten van je verhalen en foto's en beleven weer een beetje Noorwegen.